Verse tomatensoep

Het recept voor verse tomatensoep.

Wat heb je nodig voor 4 personen? 

  • 750 gr romatomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 ltr kippenbouillon
  • 1 tl oregano
  • Verse basilicum
  • Snuf peper en zout

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de tomaten door de helft en leg deze op hun rug op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Besprenkel de tomaten met olijfolie, peper en zout.
  • Maak de teentjes knoflook plat en leg deze tussen de tomaten.
  • Zet de bakplaat met de tomaten voor 30 minuten in de oven.
  • Snipper de ui en fruit dit in de pan aan met wat olijfolie.
  • Voeg hieraan de tomaten, knoflook en een liter bouillon toe.
  • Kook de soep voor 15 minuten op laag vuur.
  • Daarna kun je de tomatensoep pureren met een staafmixer of doe deze in de blender.
  • Laat de blender lang genoeg draaien zodat je de kleine velletjes van de tomaat ook pureert.
  • Breng de soep op smaak met oregano, peper en zout en de basilicum.

Je kunt de soep serveren met een lekker stukje stokbrood.

Macronutriënten per persoon (zonder de broodjes):

Kcal 61,3
Khd 7,9
Waarvan suikers 7,5
Eiw 2,8
Vet 1,7
Verzadigd vet 0,8
Vezels 2,4

Zelfgemaakte tomatensoep www.sporty-food.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s