Bananenbrood

Wil je een gezond tussendoortje maken? Dit bananenbrood is super simpel om te maken en heerlijk om op te eten.

Wat heb je nodig?
bananenbrood-bakken-www-sporty-food-nl

  • 150 gr havermout
  • 3 rijpe bananen (ongeveer 350gr)
  • 50 gr medjoul dadels
  • 3 eieren (maat m)
  • 1 el kokosolie
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl zout

Hoe maak je het?

  • Verwarm je oven voor op 170 graden.
  • Verpulver eerst de havermout tot meel. Dit kan het beste met een keukenmachine, maar met een staafmixer kan het ook.
  • Ontpit de dadels en snij deze in kleine stukken.
  • Snij de bananen in kleine stukken.
  • Voeg de bananen en dadels toe aan het meel.
  • Meng dit alles totdat het goed door elkaar zit.
  • Voeg nu de eieren, kokosolie, bakpoeder en het zout toe en meng het opnieuw tot een dik beslag.
  • Vet je bakvorm in, voeg het beslag in je bakvorm en bak de bananenbrood af op 170 graden voor zo’n 45 minuten.
  • Is hij klaar? Laat hem even 10 minuten afkoelen voordat je hem snijdt in 8 plakken.

Macronutriënten per plak:

Kcal 154
Khd 19,5
Waarvan suikers 8,2
Eiw 5,9
Vet 5,3
Verzadigd vet 2,4
Vezels 3,3

plak-bananenbrood-www-sporty-food-nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s