12 vragen aan Michelle

Van vaste klant voor snacks bij het tankstation tot healthy, gebalanceerde maaltijden: Michelle heeft een flinke fit journey achter de rug. In totaal is ze 25 kilo afgevallen en dat staat haar goed. De onzekerheid die ze vroeger had is weg dankzij haar nieuwe lifestyle. Vandaag deelt ze haar verhaal en hoopt ze anderen te inspireren en motiveren! 

Wat was voor jou de aanleiding om het roer om te gooien?

Ik merkte dat mijn kleding weer een stuk strakker begon te zitten, mijn grootste broeken paste ik niet meer en de pijn in mijn enkel (complexe enkelbreuk in 2009) nam behoorlijk toe.

Waar schaamde je je vroeger voor?

Voor mijn buik. Die probeerde ik te verhullen in wijde en loszittende kleding. Mijn kast hing vol met zwarte kleding. Want dat kleedt zo lekker af 🤔.

IMG_9974

Wat was jouw slechtste gewoonte?

Cola, cola en nog eens cola. Niet normaal hoeveel liters cola er doorheen gingen vroeger. Verder stopte ik altijd bij het tankstation om iets lekkers te halen. Ik was ook een behoorlijke emotie-eter. Zodra iets tegenzat dan greep ik naar eten. Verder at ik elke vrijdag pizza of patat en vaak in het weekend nog een keer.

IMG_4964

Hoe heb je deze gewoonte vervangen voor een goede gewoonte?

Ik drink in het weekend cola zero voor de smaak. Het smaakt praktisch hetzelfde alleen zonder de suikers. Als ik tegenwoordig een lang stuk in de auto moet zitten zorg ik dat ik eten bij heb zodat ik niet in de verleiding kom om te stoppen bij het tankstation.
Het emotie-eten begint met het herkennen van het probleem. Uiteindelijk zag ik in dat ik vaak emotie-vreetbuien had en wist ik die te doorbreken door simpelweg afleiding te zoeken. Als je eenmaal dat lukt, dan weet je dat je sterker bent dan zo’n vreetbui.

Wat is het grootste diepte- en hoogtepunt in jouw journey?

Mijn dieptepunt was na 1,5 jaar toen was ik zover doorgeslagen en obsessief bezig met trainen en eten. Ik had een ongezond laag vetpercentage, ik was constant moe en energieloos. Mijn vriend heeft toen ingegrepen en ik ben langzaamaan meer gaan eten en relaxter gaan trainen. Dit resulteerde in een gezonder vetpercentage en een betere verstandhouding met voeding en trainen. Mijn hoogtepunt was toen ik na iets meer dan een jaar afvallen op de 75 kilo zat. Dit gewicht wilde ik al jaren halen maar het leek mij onmogelijk.

IMG_4721
Dieptepunt zomer ’16

Wat heeft voor jou het verschil gemaakt, sporten/voeding of bijvoorbeeld de combinatie? 

Afvallen is 80% voeding en 20% sporten. Voor mij was het met name mijn voedingspatroon omgooien. Ik ben begonnen met het koolhydraatarm eten, daarna over gegaan met het zogenaamde “tracken” van voeding wat enorm veel stress opleverde. Vervolgens over gegaan op de handpalmmethode en ben ik de producten van Herbalife gaan gebruiken wat voor veel meer energie zorgde. Momenteel volg ik de 21-dagen challenge die 24fitcrew iedere maand organiseert.

Welke producten van Herbalife gebruik je?

Ik gebruik het ideaal ontbijt => Shake, Thee en Aloë. En zoals de naam het al zegt, het is ideaal. Je hoeft niet zoveel na te denken over je ontbijt, alleen welk soort fruit je erbij pakt. Daarnaast gebruik ik de CR7 tijdens mijn work-out en de Rebuild Strength na het sporten.

fullsizeoutput_1916
Aardbeien shake, Perzik thee met Aloë.

Wat is jouw doel op de korte- en lange termijn?

Op korte termijn: ik wil graag mijn vetpercentage onder de 20% krijgen, waardoor ik wat meer spierdefinitie heb en mijn spiermassa verhogen naar 60kg.
Op lange termijn: fit en gezond blijven.

Hoe zorg je ervoor dat je fit blijft?

Lekker blijven sporten – vooral de sporten die ik het leukste vind. Mij omringen met personen waar ik positieve energie van krijg en blijven genieten van al het lekkere eten, maar dan wel met mate.
Iedere 1ste van de maand word ik gewogen, gemeten en maak ik foto’s. Vaak weet ik vooraf al wat de uitslag gaat zijn, omdat ik inmiddels mijn lichaam goed genoeg ken om zelf door te hebben of ik qua vetpercentage ben gestegen of ben gezakt. Maar die maandelijkse meeting is wel een soort controle/stok achter de deur om bezig te blijven met mijn fitheid/gezondheid.

Bullshit hype op fitnessgebied?

Urenlange cardio met als doel afvallen.

Bullshit hype op voedingsgebied?

Diëten. Een dieet is tijdelijk en zorgt ervoor dat je afvalt. Maar als je na je dieet weer “normaal” gaat doen, krijg je ook weer het lichaam wat je daarvoor had. Het gaat erom dat je jouw levensstijl aanpast, anders hou je het niet vol.  

Als je iets kon zeggen tegen de persoon die je was ‘voor’ je transformatie, wat zou je dan zeggen?

Meisje, sta op en ga je dromen achterna. Je kunt veel meer aan dan dat jij nu denkt!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s