Wat kun je het beste eten na je training? 

Na een intensieve work-out begint je maag te knorren en is het tijd voor eten. Dat je niet langs de snackbar moet gaan omdat je dat verdiend hebt na een uur flink in het zweet gewerkt te hebben hoef ik je vast niet te vertellen. Wat je dan wel kunt eten lees je hier.

Na je work-out is het tijd om te eten. Vaak wordt dit een post work-out meal genoemd. Waar moet deze maaltijd dan aan voldoen?

  • De maaltijd moet het te kort aan energie die opgelopen is tijdens je training weer  aanvullen. Dit zijn koolhydraten.
  • De maaltijd moet voedingsstoffen bevatten die ervoor zorgen dat jouw spieren herstellen. Dit zijn eiwitten.

Tijdens het sporten gebruiken je spieren glycogeen als energie. Glycogeen ligt opgeslagen in je lever en in je spieren. Dit is een snel aanspreekbare voorraad aan energie. Deze moet dus aangevuld worden en dit kun je doen met koolhydraten.

Let daarbij wel op dat je de juiste koolhydraten neemt. Je kunt hierbij denken aan volkoren boterhammen, havermout, volkoren pasta, zilvervliesrijst, fruit etc. Deze bevatten ook vitaminen, mineralen en vezels die je lichaam na het sporten hard nodig heeft.

Daarbij ontstaan tijdens het sporten scheurtjes in je spieren, deze moeten gerepareerd worden. Hierbij gebruik je eiwitten. Het eten van eiwit bevordert het herstel én aanmaak van spieren. Eiwitten vind je terug in kwark, eieren, yoghurt, magere vleesproducten etc.

Heb je geen tijd om een post work-out meal samen te stellen en wil je zeker weten dat je voldoende voedingsstoffen binnen krijgt na een training? Kies dan voor onze herstelshake. Voor de duursporters hebben wij de Rebuild Endurance en voor de krachtsporters hebben wij de Rebuild Strength.

Kortom: Een post work-out meal bestaat voornamelijk uit koolhydraten en eiwitten.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s